Vihtijärvihölkkä juostiin mukavassa syyssäässä

Sunnuntaina 15.10. jo 49. kerran juostu Vihtijärvihölkkä ei päässyt aivan edellisvuoden osallistujamäärään, mutta sadepäivien jälkeen raikkaaseen syysilmaan oli lähtenyt yhteensä 78 juoksijaa. Viime vuonna osallistujia oli 92.

Tuloksellisesti kilpailussa oli hyvä taso. Miesten puolimaratonilla Pakilan visan Teemu Planting vei voiton ylivoimaisesti ajalla 1.18.40, joka on myös uusi reittiennätys. Seuraavat palkintosijat hävisivät Plantingin ajalle yli 12 minuuttia. Myös naisten puolimaratonilla juostiin hyviä aikoja. Voittajaksi juoksi polkujuoksuistakin tuttu, Salomon – Suunto Racing Teamin, Jaana Mononen ajalla 1.26.15.

Nuorten 15-17 vuotiaiden sarjoissa kovinta vauhtia pitivät 17 ikäluokan pojat. Kärkisijoista käytiin kovaa taistelua. Länsi-Uudenmaan urheilijoiden Severi Salonen vei lopulta voiton kuuden sekunnin erolla toiseksi tulleeseen Walte Hautalaan. Salosen aika oli 24.20 ja Hautalan 24.26. Hyvän juoksun juoksi myös poikien 15 sarjassa Vihdin Viestin Akseli Stark voittaen sarjansa ajalla 26.20.

Naisten 17 sarjassa hienon juoksun juossut Lahden Ahkeran Silja Rönkä juoksi uudeksi reittiennätykseksi ajan 27.01. Toiseksi juoksi Vihdin viesti Donna Laukka ajalla 33.30.

Tytöt ja pojat 9-13 sarjat juoksivat 2 km matkan. Tällä matkalla nopeinta kyytiä juostiin poikien 11 sarjassa, kun Kenttäurheilijat-58:n Tero Korpi saapui maaliin loppuaikanaan 8.01. Tyttöjen 13 sarjan voittaja Ea Vuori juoksi voittoon hyvällä ajalla 8.02. Viime vuoden tapaan tyttöjen 11 sarjan voitti Mäntsälän Urheilijoiden Marianne Salmi tehden tarkkaa työtä ajalla 8.12, sillä aika on täysin sama kuin viime vuonnakin.

Kilpailun päälähdössä 46 juoksijaa. Kuva: Juha Ahvenharju
Francis Garmston 414, Jani Saarinen 426 sekä Kari Karstila. Kuva: Juha Ahvenharju