Vihtijärvihölkkä juostiin mukavassa syysilmassa

Sunnuntaina 16.10. jo 48. kerran juostu Vihtijärvihölkkä ei päässyt aivan edellisvuoden osallistujaennätykseen, mutta silti lähes sata juoksijaa lähti raikkaaseen syysilmaan nauttimaan Vihtijärven maisemista. Viime vuonna kilpailijoita oli 102 ja tänä vuonna 97.

Tuloksellisesti kilpailussa oli hyvä taso, vaikka reittiennätyksiä ei rikottukaan. Miesten puolimaratonilla Länsi-Uudenmaan Urheilijoiden Toni Davidsson piti kovinta kyytiä saaden loppuajaksi 1:23.32, joka jäi parisen minuuttia reittiennätyksestä. Myös naisten puolimaratonilla juostiin kelpo voittoaika, kun Kati Oikarinen kellotti tuloksen 1:37.48.

Nuorten 15-17 vuotiaiden sarjoissa Hautalan veljekset veivät voiton poikien sekä 15 että 17 ikäluokassa, jossa matkana oli 6.8 km. Nuorempi Walte juoksi ajan 25.44 ja vanhempi veli Wilho saapui maaliin ajalla 23.39. Wilho oli erittäin lähellä päästä kolme vuotta sitten Robin Ryynäsen juoksemaan 23.12 aikaan. Näistä pojista toivottavasti kuulemme pian myös aikuisten sarjoissa.

Tyttöjen 15 sarjassa Vihdin Viestin kolmikko nappasi kaikki palkintosijat, jossa nopeimpana oli Donna Laukka ajalla 30.28. Toiseksi tullut Iina Pukkila jäi vain 6 sekunnin päähän Donnan ajasta. Pukkilan sisaruksista Aada oli kolmas ajalla 34.21.

Tytöt ja pojat 9-13 sarjoissa juoksivat 2 km matkan. Tällä matkalla nopeinta kyytiä juostiin poikien 13 sarjassa, kun Vihdin Viestin Akseli Starkin saapui maaliin loppuaikanaan 7.25. Tyttöjen 11 sarjassa hyvän ajan 8.12 juoksi myös Mäntsälän Urheilijoiden Marianne Salmi.

Perinteisesti nuorten sarjoissa jaettiin myös tasokkaiden suoritusten kiertopalkinnot. 9-13 vuotiaiden palkinnon jaettiin Vihdin Viestin Akseli Starkille. 15-17 vuotiaiden kiertopalkinnon pokkasi Wilho Hautala.

Kilpailu oli samalla tämän vuoden Vihdin Hölkkäkunkku sarjan viimeinen osakilpailu. Vihdin hölkkäkunkku tittelin sai Toni Davidson 91 pisteellä. Hölkkäkuningattareksi puolestaan kruunattiin Eila Pakkanen 85 pisteellä. Aikuisten sarjojen lisäksi kruunattiin myös junnukunkku, jonka voittaja oli Tero Korpi. Tero oli tehnyt aikaisemmissa kilpailuissa sen verran hyvää työtä, että pojan ei tarvinnut edes osallistua tämän vuotiseen Vihtijärvihölkkään.